Sabtu, 3 Juni 2023

149 Rebu Murid miluan Kompetesi Suprarasional Lomba di Bogor

- Jumat, 19 Mei 2023 | 09:06 WIB
Kompetisi Suprarasional, 149 Rebu Murid Lomba di Bogor
Kompetisi Suprarasional, 149 Rebu Murid Lomba di Bogor

SUNDAURANG.ID -- Klinik Pendidikan MIPA ngayakeun deui Kompetisi Matematika Suprarasional ka-18 di Pusbang SDM Aparatur Perhubungan, Kemang.
Ketua Panitia babak final kompetisi, Muchammad Fachri, netelakeun, ieu kompetisi teh mangrupa anu panggedena di Indonesia. Murid-murid kasebut datang ti sakabeh wilayah di Indonesia.

“Ieu teh kompetisi panggedena sa-Indonesia, kulantaran ti babak awal geus diiluan ku 149 rebu siswa di Indonesia, anu kabagi 12 level, kelas 1 SD nepi ka kelas 12 SMA,” ceuk Fachri.

Fachri netelakeun, ieu kompetisi teh cukup unik, kulantaran ngaberlakukeun tarif pendaftaran saikhlasna, pikeun sakabeh kategori.

“Naha ngan nyokot soal Matematika? Sabenarna mah aya IPA oge, ngan waktuna beda. Anu ayeuna, husus Matematika. Engke, di bulan Juni, kakara mata pelajaran IPA,” ceuk Fachri.

Sajumlah 1.559 budak miluan babak final poe ieu. Sabenerna, panitia meloloskeun kurang leuwih 1.878 peserta. Para peserta kasebut datang ti sakola negeri jeung swasta.

Targetna, ieu hasil kompetisi teh baris ngajaring siswa-siswa anu layak ka tingkat internasional. (*r/gege)

Editor: Muh Afandi

Tags

Artikel Terkait

Terkini

IPB University Jeung Kumis Ucing

Rabu, 17 Mei 2023 | 15:53 WIB

SMAN 1 Nanggung Ngantongan Adiwiyata Jabar

Kamis, 11 Mei 2023 | 08:38 WIB

PGRI Parung Ngayakeun Silaturahmi Antarguru

Kamis, 11 Mei 2023 | 08:34 WIB
X